Spelsystem

rouletteDet finns massvis av olika system som säger sig kunna hjälpa dig att vinna pengar när du spelar roulette. Exempel på sådana system är t.ex. Martingale, fibonacci, D’Alemberts, Oscar’s Grind, Labouchere och Paroli. Dessa system är primärt utvecklade för roulette men kan användas för alla spel där det finns minst ett vad med två möjliga utgångar såsom sic bo, baccarat och blackjack.

Nästan alla av dessa system baseras på att man skall anpassa sina satsningar efter situationen för att därigenom besegra bankens edge. Många av dessa system kan se bra ut på pappret men i verkligheten finns det begränsningar som gör att dessa system inte fungerar och om man använder sig av dem kommer man för eller senare lida en stor förlust.

Dessa system fungerar bara i en teoretisk värld där man har en obegränsad bankrulle och spelar vid ett bord utan maxinsats.

Vi här på INUG rekommenderar mot att du använder dig av olika system. Detta då det inte finns något system som funkar och om det fanns något så skulle den som löst mysteriet med ett fungerande system inte sälja det utan istället i hemlighet utnyttja det i casinon världen över. Vad som annonseras som nya revolutionerande system är i själva verket bara bluffar med gamla system som har ändrats lite eller getts ett nytt namn för att verka nya.

De mest vanliga systemen är:

  • Martingale: Martingale är det allra mest grundläggande systemet och ett system som många använder sig av. Systemet är mycket enkelt att lära sig. Varje gång du förlorar så dubblar du din insats inför nästa omgång. När du vinner återgår du till din grundinsats.
  • D’Alemberts: D’Alemberts system kallas ibland också för pyramidsystemet. När man använder sig av detta system så lägger man till en grundinsats till sin satsning varje gång man förlorar och tar bort en varje gång man vinner. Tanken är att man skall minimera sina förluster när man har otur och maximera sin vinster när man har tur.
  • Fibonacci: Fibonacci-systemet är ett system som bygger på fibonacci-sekvensen: 0, 1, 1, 2, 3, 5, 8, 13, 21, 34, 55, 89, 144, 233, 377, 610, varje gång man förlorar så höjer man sig satsning till nästa nummer i sekvensen.
  • Paroli: Paroli systemet kallas ibland för det omvända Martingale systemet. Varje gång man vinner dubblar man sin insats. När man sedan förlorar går man tillbaka till grundinsatsen. Man vill med andra ord maximera sina vinster när turen är på ens sida.
  • Labouchere: Labouchere är ett relativt avancerat system som är svårare att lära sig att spela än övriga system vi listat på denna sida. De flesta behöver papper och penna för att kunna använda sig av detta system. Systemet baseras på hur mycket man vill vinna och hur länge man vill spela.
  • Oscar’s Grind: Oscar’s Grind är döpt efter en spelare i Las Vegas som använde sig av systemet. Systemet bygger på tre olika regler. Om du förlorar så höjer du din satsning med en enhet. Om du vinner en hand som följer en förlust så går du tillbaka till grundinsatsen. Om du vinner flera händer i rad så höjer du efter varje omgång din satsning med en enhet.

Om du vill lära dig mer om dessa eller andra system så finns det många olika webbsidor online där du kan läsa mer om den.